İnebey Anadolu Lisesi

WEB https://inal.meb.k12.tr
Adres : TOKİ Yeni Mahallesi 25005 Sokak No1 Karesi/BALIKESİR
VİZYON : İyilik ve doğruluktan ayrılmadan Niçin, En iyisi olmayalım? Diyerek Bilimden asla vazgeçmeyerek, En güzel için daima çalışarak, Yurdumuzu yükseltmek.
MİSYON : Sahip olduklarının farkında olan, tarihinden güç alan, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında sağlam adımlarla yürüyen, Vatanına , milletine, bayrağına sahip çıkan, insani değerleri koruyan bireylerle ülkemizi çağdaş medeniyetler zirvesine taşımak.
BAŞARILAR : Yüzme takımımız 3 yıl üst üste il şampiyonu olmuş ve 2018 yılında bölge finallerini geçerek Türkiye Şampiyonasına katılan tek devlet okulu olmuştur. Erkek voleybol A kategorisinde il 3.sü, B kategorisinde il 2.si olmuştur. Kız voleybol B kategorisinde il 1.si olmuştur. Oryantiring Genç Erkekler A kategorisinde il 2.si olmuştur.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Saatler : 08:50 - 15:50
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil :
Isınma : Kalorifer - Doğalgaz
Servis : Var
Ulaşım : Okulumuza Balıkesir Toplu Taşıma Merkezinden her 15 dakikada otobüs vardır.
Yerleşim Yeri : TOKİ Yeni Mahalle 2. Etap 25005 sokak no:1 iç kapı:1 Karesi/Balıkesir
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 8 km
Kontenjan Bilgileri : 9. sınıf: 0 10. sınıf: 21 11. sınıf: 17 12. sınıf: 21
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9. sınıflar: - 10. sınıflar: - 11. sınıflar: 437,94 12. sınıflar: 415,18
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2019 yılında mezun olan 117 öğrencimizden 65´i üniversiteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %56
Sportif Etkinlikler : Okulumuz bünyesinde kurulan takımlarımız: Dağcılık kulübü Bisiklet topluluğu Voleybol takımları Futsal takımı Basketbol takımı
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda bilim şenlikleri, teknik geziler, çevre ve doğa bilinci ile ilgili faaliyetler, Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili faaliyetler, üniversite gezileri, kan bağışı kampanyaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : "Kültür Kardeşim Kitabımda Yazılı" adlı E-twinning projemiz, 15 yaş grubu öğrencilerimizle yürütülmektedir. Okulumuzda yürütülen İnebey Okuyor projesi kapsamında, kitap toplama kampanyası yürütülüp okul bünyesine 5000 adet kitap kazandırılmış, ayrıca bir köy okuluna iki adet kütüphane kurulmuştur.